full house

03.05.2013 kl. 06:42

hohhoo jajjaa..
vet ni dendär ramsan?
nä int ja heller.

 

välkommen Maj, hoppas du har mycket underbart att dela med dig av. Till att börja med kunde du skruva upp värmen igen lite, under tjugo idag. nej tack.

Nu ska jag slåss om halva mitt badrum med hostmamsens föräldrar som anlände idag och ska vara här i en vecka, bla för att A har sin 1st communion på söndag. Men ne dom är supertrevliga så vetja vi kommer överens.

imorgon måste jag släpa mig upp ur sängen tidigare än tidigt, arbetsdagen ska spenderas vid A's och R's skola, nån fieldday på gång (likt friluftsdag). sen får jag ta ledigt tidigt på eftermiddagen och välkomna helgen! utan jobb! jee! (haha fastän jag ren haft en hel del långhelger, men ändå, jee!)

 

har ni fått nån värme till Finland ännu?

x

Kommentarer (1)
I Åbo typ +10 denhä veckan, idaa va de opp i +15 o molnfritt, jee :D Men nog endå rejält under 20 gränsen som du hela tiden klagar över... pah.
broidi05.05.13 kl. 01:01

juxas

apparently there's a severe thunderstorm warning going on over here. during the whole afternoon & evening we've been playing sports outside.
haha.

houston plz.
 

UPDATE: jahaa, DÄR kom ovädret. kl 3 på morgonen. helsike vilket buller.

10.05.2013 kl. 03:23

keskiviikko

oj så fort början av veckan gått. men nu är vi här med torsdag bakom knuten. hostmamsens föräldrar lämnade texas på morgonen, värmen har kommit tillbaka och kidsen var underbart enkla att passa idag. inte mycket att klaga på.

..

hade lust att skriva ett intressant inlägg men nu kommer jag inte alls på nåt kul att skriva om så ni får nöja er med en lame vardags-uppdatering. veckosluten brukar föra med sig mer intressant, så.. jo. hej så länge.

 

random 3AM bild på några tyskar, österrikare, danskar, en sydamerikan och en finne

09.05.2013 kl. 05:38

underbara helg

- är tyvärr över nu :( but it was fun while it lasted!

liten recap- fredagkväll plockade jag upp en ny aupair som bor nära mig men ska tyvärr flytta längre bort inom några veckor buhu. nåju, men vi körde ner till houston och jag visade runt Paola lite, sen fick vi lejdon och for till the cheesecake factory för att käka, vartefter mina tyska vänner joinade för ett par drinkar förrän vi spontanbesökte roxy (nattklubb) igen.
härlig kväll, alla utom jag och två av killarna körde räkäkännit, men deras spåras och musiken gjorde kvällen superbra!
på nåt sätt kom jag hem först 5am, så jag tog en sovmorgon och fick sedan brottom att fixa allt för lördagens roadtrip till strandeen! körde ner till Bryan beach med Paola och Billy där vi hittade resten av gänget. blev smått terroriserade av all sand vinden blåste på oss, men med lite vindskydd av bilarna fick vi upp våra tält, brasan tänt och festen kunde börja!
natten var kall och alla steg upp ovanligt tidigt på söndan, men bra så för jag skulle befinna mig hemma i tid för A's 1st communion.
kämpade med att hålla upp ögonen vid kyrkan, åkte hem till en lyxmiddag och avslutade dagen med tårta och alltför mycket icing. men visst var det gott. och visst ska det bli skönt med sovmorgon på måndag igen. och visst ska det bli underbart med varmare väder i veckan igen (: tihihii,
måste erkänna att livet är rätt bra just nu. men er där hemma saknar jag fortfarande

x

06.05.2013 kl. 04:26

glada vappen

önskar alla där på andra sidan jorden en glad valborg och 1a maj! (:

x

30.04.2013 kl. 17:27

kräftor & stuff

åå nämen tittaa, det börjar flyta på här på bloggen. be proud of me ^-^

nu är helgen också över. underbar helg det har varit (: speciellt söndan.

startade dagen med en trög morgon och träffade på två nya aupair-tjejer (en av dem som nyss anlänt till houston) vid Old Town Spring's texas crawfish music festival - lite som rodeon men tjurarna&hästarna byttes ut till kräftor. haha. Underbart solig och varm dag jämfört med gårdagens storm. Senare träffade vi också på Meri och killarna!
Gick inte in på själva festivalområdet med scenen och nöjesåken etc, men trivdes urbra med att strosa runt på Old Town Spring's gator med alla sina antik-, souvenir- och klädbutiker samt restauranger. Och så hade det satts upp en massa tält med allt från karneval-mat till mekaniska tjurar. Så kul!

Efteråt fortsatte jag Meri och guysen till en park för att chilla och spela lite volley, sen bar det av till en kort aupair-träff vid starbucks med min lcc- ny aupair här också, rätt så nära mig faktiskt (:
Sen en sväng tillbaka till festivalen dit Eva, Andrea o.co. också hittat, yrade lite runt bland berusade amerikaner innan jag styrde kosan hem. och litelite bilder fick jag också av dagen!
kompis! han tyvärr inte mysa med alligatorn

 

29.04.2013 kl. 07:05

friday i'm in love

lördag. regnar lite, åskar lite. kom just hem från frissan, nu känns mitt hår alltför kort :( ohwell, looks better. om en timme ska jag underhålla barnen ända till läggdags medan hostföräldrarna far på datenight, kul lördag för mig. nåja, hade mitt skoj på fredag efter en lång dag på Ryan's fieldtrip med skolan, var och hjälpte till att hålla reda på ungarna vid Old McDonalds farm, kul arbetsdag!

fick också paket från kotimaa, tack lulz babe, fastän brödet hade smulat ner allt litegrann :) bild nedan. (och sorry venla men halsbandskedjan glömde jag i houston igår hahaha, får den ng tillbaka, don't worry) ;)

x

28.04.2013 kl. 00:00

just do it.

24.04.2013 kl. 07:08

what happened

nuuUUuuUu fann jag lite tid att knappa in nån text om den senaste veckan. blahi blaha ni fick höra om mitt födelsedagsfiras, och söndagens middag blev vid en italiensk restaurang, yumyum.

i veckan hände det inte mycket speciellt, jobb som vanligt, kul som vanligt. men SEN, fredag, vet ni vaad, papi kom och hälsade på! ^-^ han hade varit i houston och denver under veckan på arbetsresa, så fredag kväll och lördagen spenderades med honom (: kul att ses! x

till lördag kväll hade jag och de andra finska aupairerna Minette & Meri äntligen fått ordnat en suomi-ilta! (okei, Meri oli kyllä the host ja hoiti kaiken ruuasta suomimusiikkiin, toivottavasti minä ja Minette oltiin yhtä hyviä vieraita. IHANA ILTA, kiitti tytöt jos satutte lukemaan tän) (:
efteråt hade jag tänkt mig att besöka houstons nattliv igen, men tiden flög iväg då vi hade så kul så jag får spara festandet till en annan gång.
söndag, sade hej till ett par vänner via skype, och kvällen blev en underbart spontan hemlis (:

nu kurrar magen alltför mycket, dags för lunch- vi ses (: x


 

23.04.2013 kl. 20:09

forget me not

möhh,
hittar aldrig tid till att uppdatera bloggen. men för er skull så ska jag försöka vakna tidigt imorgon och skriva ner nåt (;

och tack till alla som skickat så härliga vykort etc till mig! tog en evighet för mig att hitta vykort här i Spring haha men nuu har jag dem! håll tummarna så kanske det kommer en liten hälsning i just DIN brevlåda

x

23.04.2013 kl. 06:17

klicka på inläggsrubriken för att kommentera :)

Valma (21) wants to see the world
gap year
cultural care au pair USA
Vaasa, FIN 

Houston, TX
✈ OC, CA
(LA, CA)
✈ San Jose, CA

2013-2014

Kategorier

Senaste kommentarer

18.08, 03:02LA i bilder av astaa
11.06, 17:10LA i bilder av pisa
31.05, 21:38hallå valma, jorden kallar av sannis
02.04, 15:26la la land av lulz
17.03, 12:42la la land av sannis