BBQJUU Y'ALL

24.02.2013 kl. 21:24

gårdagen i bilder typ. telefonbilder, beklagar, men vissa är med iPhone så smått bättre än med min sony.. anyway,

Houston Livestock Show and Rodeo, googla vetja :) på lördan var det  BBQ Carnival, och finaldagen för world's championship bbq jaja googla ni. Blev inte mycket ätas, bra det, minns inte ens vad jag åt haha, men kött och nåt till.. och d va gått :)
Pui och hennes host-farsa kom och mötte mig vid vårt hemliga gratis parkeringsställe hha, och hon hade med sig en cowboyhatt åt mig också ^-^ hihi, behövde inte känna mig som en total utböling. Hoppade först på några åkattraktioner, åå the gravity and adrealine! awesome, sen sökte vi upp "vårt" tält (Puis host-farsa hade två pass från sin firma - som är en av sponsorerna till ett tält; Brisket Cases, ett gäng bbq-tävlande - så vi fick skippa kön och få gratis mat och dricka!). Senare på kvällen blev basically alla cowboys i dosun och satte sina raggningrepliker i spel, härlig vibe överallt bortsett från några alltför fulla typer, live musik i nästan varje tält, maatin, gratis.. gick med i leken och låtsades att jag var 21 som antagligen alla trodde pga min sponsor-badge (liten sheriff-stjärna ni kan se lite av på bilderna). Synd bara att jag skulle köra hem haha (förlåt men var tvungen att smutta på amerikanska ölen- inget speciellt dock.. belgien fortfarande #1!)


nattbild- hittade hem igen och fick sova underbara 4h. osäker på om hatten var SÅ oproportionell i början av kvällen haha) 


houstoon dålig bild, men bättre det än okoncentrerad bakom ratten


sånhäna små "bars" allover

 
maatin åt vänster, Pui och jag i pariserhjulet åt höger


bästa bandet i vårt tält! 

 
maat och musik - nöjesfält

Kommentarer (3)
ojj va kuuul! såndä bbq-truck hadd di första åre i belgien å haha, fast int så lighted up å såå, påminer lite om pkp don't it? me kojuna å såå :)
lulu25.02.13 kl. 08:50
jjuuu börja tänka på belgien då jag såg lastbilen ;) joo d va no festari-feelis
26.02.13 06:25
Dosun :D
cila25.02.13 kl. 17:34
:DD:DD::D:D::D
26.02.13 06:26
Valmaaa, cool bloggggg!!!! Looks like you are having a lot of awesome hobo fun ( except for the drinking part ofcourse ;) ) ofcourse the belgian beer is the best, deuuuh ;) send us a post card och ha det bra och vi ses snart!!!!! xxx
little hobo cohonjas25.02.13 kl. 17:44
haha yees i'm having a blast, except for the drinking part haha, but it was only on saturday that i kinda missed it. hobo style all the way xoxo
26.02.13 06:28

hejdå houston

Anlände till Orange County söndag kväll och har hittills hängt med min underbart trevliga nya värdfamilj, börjat vänja mig med det nya arbetsschemat etc. 

 

Sista helgen i Houston spenderades med the Streets, deras nya au pair Maxime, Fransesca såklart samt med största delen av de bästa houstonborna (: lördag blev det avskedsfest, förfestas och resten av natten vid Limelight. helgalen natt haha, tack till alla som kom (: söndag morgon slöade vi bort vid hotellet innan vi åkte hem igen där jag stresspackade resten av mina grejer och blev skjutsad till flygfältet. tårarna var såklart svåra att hålla tillbaka, men jag hoppas jag lyckas ta mig tillbaka snart igen!

 

(: <3<3

12.02.2014 kl. 07:12

avskedsfest och strandhäng

tjallallaa, oj så var det snart onsdag igen. shhff, TIDEN GÅR FÖR FORT. idag lämnade min finska vän Meri usa. åkte hem. slut på aupairåret. lite synd att vi inte umgåtts så himla mycket, men hade kul de gånger vi spenderade tillsammans (: fredag kväll var det middag vid Texas Roadhouse- texasmat i mängder och cowboys/girls överallt. trevlig kväll med gott sällskap! lördag latdag, men tog mig mot kvällen till cypress för lite middag, bio och en sväng till Whiskey River (proper texas-feelis igen haha, hejdå- och födelsedagsfirande).

inte mycket sömn den natten, för dagen därpå blev det en längre körtur med Francesca och Martin till Galveston för ett urtrevligt aupair-möte med vår nya LCC och andra aupairer jag inte träffat på förr. Moody Gardens, Rainforest Café och chill vid vattnet- skön söndag!

 

bilder från Franchies fb (:

 

31.07.2013 kl. 08:59

juxas

apparently there's a severe thunderstorm warning going on over here. during the whole afternoon & evening we've been playing sports outside.
haha.

houston plz.
 

UPDATE: jahaa, DÄR kom ovädret. kl 3 på morgonen. helsike vilket buller.

10.05.2013 kl. 03:23

Houston Livestock Show and Rodeo '13

åkte igen till rodeon idag, denna gång med hostmom och kidsen. orkar inte skriva allför mycket om houstonrodeon för via vår kära vän google hittar ni typ allt och lite till. men bbq tält fanns det lite mindre av idag då min första tur hit var finaldagen för grillmästarna. denna lördag hölls finalerna för rodeon, så den biten for vi självklart och såg - allt från att kasta lasso och fånga små kalvar till att försöka hållas på bockande hästar och tjurar. och förstapristagarna fick $50tusen plus. kan inte neka att det inte var smått underhållande, men tyckte grymt synd om de flesta deltagande djuren.. men inte mycket jag åt den saken kan göra, avslutade dagen med en najs show av Luke Bryan! Countrymusik är inte på topplistan av mina favoritgenrer, men grymt bra var det, han spelade även lite Metallica och Taio Cruz haha.


S och R körde på mutton busting, här ser ni S som hölls på fåret ett bra tag!


ungdomar som samtidigt försökte fånga varsin kalv haha, vilket kaos det var


lyckad bild, Luke Bryans sexy rumpa på the big screen y'all

 

17.03.2013 kl. 06:08

palm trees and 80 degrees

ah, underbart väder. drog med oss värmen från väst, börjar bli 25+ dagar från och med nu :):)sneak peek på de tre vildarna. A, R och lilla S.
underbara så länge de inte är i sockerfylla.

16.03.2013 kl. 06:33

suburbia

visst, har knappt varit här längre än två veckor, men måste nog säga att jag är glad att det blev Spring (som är ett CDP- intresserade får googla igen) istället för "centrala" Houston, vilket jag i början nästan ville ha då jag tänkte på att jag har 40min bilsträcka dit och oj där finns det ju så mycket mer att göra. Sant det förståss, men visst finns det nåt här också! massa matställen och sport-fields, bowling och rollerskating etc etc. Och med alla träd och gröna gräset är allt så mycket finare än de ställen (sure, 2 ställen hittils men ändå) i Houston jag varit till.
mitt neighborhood är urfint och fastän det är 10min bilfärd till närmaste restaurang eller clubhouse så är ju jag välsignad med en egen bil.

och vad som gör denna "förort" ännu bättre är att det faktiskt finns djur i natur här! fina (och mindre fina) fåglar i träden och vid dammen, ekorrar överallt, lite harar och sist men inte minst- rådjur ^-^ var på kvällslänk en stund sedan och tre stycken rådjur skuttade i rad över vägen. hihi men lite scary när det prasslar i buskarna.

27.02.2013 kl. 05:54

bakom ratten

förmiddagen har basically gått åt shopping.
hihiiii, tog några detours innan jag dissade den föråldrade gps:en (mycket vägbygg på sistone), men hittade dit jag skulle åtm.
nr1 på shoppinglistan var springskor, men jag blev för picky med den saken så hämtar såna en annan dag. istället brände jag pengarna på nya klackar, skor, klocka, solglasögon och basplagg såsom tröjor och jeans.
och nu kommer jag till problem nr 2 (1a var matförrådet): var inne i en perus Anttila- liknande butik, och ni som vet hur dåligt det finns fina klackar i Vasa.. Hittade shitloads i en "anttila-butik"??!!?! men hem tog jag bara ett par :) och billigt fick jag dem. ja och problemet är ju då hur jag ska få hem alla skor jag kommer att köpa här haha..

körde också till ett huge shopping-center i närheten, men hann "bara" till forever21.. *-* mmmm jaaaaa kunde ha tömt halva butiken, men hade bara limited amount med cash och var för lat att hitta en Atm(kreditkort måste fixas asap).

Kan slänga hit problem nr 3 också nu när jag ändå sitter här: trafiken. rätt så obvious, men förutom att invånarna inte kan köra ordentligt så har de i stället för väjningstrianglar(?) stopp-skyltar. så man är tvungen att stanna helt förrän man kan fortsätta. å andra sidan kanske det är bättre än att jag blir påkörd av nån som inte orkar väja.

20.02.2013 kl. 22:29

klicka på inläggsrubriken för att kommentera :)

Valma (21) wants to see the world
gap year
cultural care au pair USA
Vaasa, FIN 

Houston, TX
✈ OC, CA
(LA, CA)
✈ San Jose, CA

2013-2014

Kategorier

Senaste kommentarer

18.08, 03:02LA i bilder av astaa
11.06, 17:10LA i bilder av pisa
31.05, 21:38hallå valma, jorden kallar av sannis
02.04, 15:26la la land av lulz
17.03, 12:42la la land av sannis