bakom ratten

förmiddagen har basically gått åt shopping.
hihiiii, tog några detours innan jag dissade den föråldrade gps:en (mycket vägbygg på sistone), men hittade dit jag skulle åtm.
nr1 på shoppinglistan var springskor, men jag blev för picky med den saken så hämtar såna en annan dag. istället brände jag pengarna på nya klackar, skor, klocka, solglasögon och basplagg såsom tröjor och jeans.
och nu kommer jag till problem nr 2 (1a var matförrådet): var inne i en perus Anttila- liknande butik, och ni som vet hur dåligt det finns fina klackar i Vasa.. Hittade shitloads i en "anttila-butik"??!!?! men hem tog jag bara ett par :) och billigt fick jag dem. ja och problemet är ju då hur jag ska få hem alla skor jag kommer att köpa här haha..

körde också till ett huge shopping-center i närheten, men hann "bara" till forever21.. *-* mmmm jaaaaa kunde ha tömt halva butiken, men hade bara limited amount med cash och var för lat att hitta en Atm(kreditkort måste fixas asap).

Kan slänga hit problem nr 3 också nu när jag ändå sitter här: trafiken. rätt så obvious, men förutom att invånarna inte kan köra ordentligt så har de i stället för väjningstrianglar(?) stopp-skyltar. så man är tvungen att stanna helt förrän man kan fortsätta. å andra sidan kanske det är bättre än att jag blir påkörd av nån som inte orkar väja.

20.02.2013 kl. 22:29

mitt bo

regn och lite åska hela dagen, så bortsett från en liten körtur med bilen har jag mest suttit inomhus med skolsökning och galna hundar. passade också på att ta några bilder på rummet samt välkomstgåvan jag fick av barnen (:

 

skönaste sängen
eget badrum, klädskåp
trapporna med min lilla myshörna ft. balkong ovanför ytterdörren
conversation hearts och statue of liberty ;)

 

19.02.2013 kl. 01:27

daily challenges

lol matlagning för mig tar nästan dubbelt längre än normalt här i huset, för familjen har helt galet mycket matprodukter, tvekar på att jag ens hittat varje förråd, och visst vill man ju kolla igenom största delen och testa på nytt. men det tar en stund att hitta allt. nåjuu man lär sig småningom (:
18.02.2013 kl. 20:20

kapitel 1

Äntligen i Houston. Spring egentligen, förort, men räknas nästan som Houston. Texas är det i alla fall (;

Veckan vid au pair -skolan var busy busy och jätteskoj, härliga människor träffade man, men till Houston fick jag endast med mig Pui (smeknamn, ska inte ens försöka med det längre) som ursprungligen är från Thailand.
New York, eller snarare Manhattan var underbart undErbART UNDERBART. Fastän vi var där endast typ 5h så hann man lätt förtrollas av allt och alla.

Igår kväll landade flyget och fru host-mom plockade upp mig, resten av familjen träffade jag först hemma. och deras hem, ojoj deras hem. Smått råddigt med 3småkillar (A, R och S kommer jag antagligen att nämna dem som på bloggen) och ett par hundar, men stort och fint är det! Och mitt rum är världsbäst <3 haha sängen åtm.
Barnen verkar ha alltför mycket energi men föräldrarna och alla andra jag träffat är urhärliga. Idag har jag tagit en lugn morgon (jetlag) men hängde senare med på R's tee ball träningsspel och pizzakväll. Kändes seriöst som att jag var med i nån amerikansk film, stora bilar, soccer moms (-tee ball den här gången), soligt och grönt överallt, "typisk" mat och härliga barn.

Och finländskt sommarväder har vi haft! väntar ivrigt på varmare väder.

17.02.2013 kl. 05:58

NYC

så innan jag börjar skriva om veckan ska jag slänga upp några bilder jag lyckades ta.
få bilder blev det för att jag hellre ville se allt genom mina egna ögon och kompaktkameran kombinerat med bussguidning och mörker fick mig att må dåligt.

le suomalaiset. sista lagliga vinglaset, 8amen del av St. John's Uni (aupairskolan)


Strawberry Fields vid Central Park.vy från Rockefeller, rosa Empire State byggnad dagen till ära :)

bla bla stället alla borde känna igen

desigual's söta hörnhejdåbild av lower manhattan. ses snart!

17.02.2013 kl. 04:20

queued post

GLAD VÄNDAG ALLIHOPA (: xx
Nu ska vi bege oss till NYC och vara turister ;) hörs!

sånt man gör när man är uttråkad 

14.02.2013 kl. 21:01

How To Come Home

“ To come home from another home is a weird feeling, because people expect you to be the person you were when you left, and that’s impossible. You expect things to be exactly the same as when you left, and that’s impossible. Maybe it’s impossible to even truly come home once you’ve gone away because of those changes. Coming home is strange, because now that place is just a tiny bit less of a home.

Alex Brueckner

12.03.2013 kl. 12:01

vi ses snart igen


09.02.2013 kl. 16:30

bye y'all

Nu börjar resaaan.
trodde jag skulle storgråta idag men tydligen vill tårarna spara sig tills jag kommer tillbaka. visst kom det tårar då tåget började rulla fram och jag vinkade hejdå till familjen och några andra söta, men ville inte riktigt köra med ugly crying ensam i tåget haha, gjorde det lite redan igårnatt. men en bra kväll/natt var det! all in en sista gång med mina underbara vänner (: saknar er redan, men vi ses snart! x

2h kvar ush fryser lite, hoppas det är varmare i hesa än vasa.. och att jag lyckas ta mig på spåran med hela min packning. annat att hålla tummarna för är att new yorks snöstorm iss lugna ner sig så att vi inte behöver vänta i tyskland. å andra sidan kan jag ju då passa på att ta en drinksu där (; hihi, galet sugen på en baileys nu. får nöja mig med vatten än så länge

09.02.2013 kl. 15:37

23kg

hata packniiing, tar antingen med för mycket eller så glömmer jag en massa jag "behöver". och nu handlar det inte längre om en vecka eller två, utan ett helt år.

Svårt är det, fastän jag är medveten om att shopping är något jag kommer att spendera mycket tid på (hihi). En annan bra sak är att Houston har sommarväder i nästan 10mån. YES, så kul att gräva fram shorts och bikini i februari ^-^

06.02.2013 kl. 23:48

klicka på inläggsrubriken för att kommentera :)

Valma (21) wants to see the world
gap year
cultural care au pair USA
Vaasa, FIN 

Houston, TX
✈ OC, CA
(LA, CA)
✈ San Jose, CA

2013-2014

Kategorier

Senaste kommentarer

18.08, 03:02LA i bilder av astaa
11.06, 17:10LA i bilder av pisa
31.05, 21:38hallå valma, jorden kallar av sannis
02.04, 15:26la la land av lulz
17.03, 12:42la la land av sannis