San Antonio

heeej kära vänner!
är tillbaka i Spring, men spring break har vi fortfarande (för jag räknar med veckoslutet).
Tog som sagt en liten roadtrip med familjen till San Antonio för tre dagar, besökte bl.a.

Natural Bridge Caverns - med andra ord kröp vi ner närmare underjorden och skådade mäktiga grottbildningar och shitloads med bat guano (ehe- see what i did there?)
Natural Bridge Wildlife Ranch (african safari - texas style) - körde runt bland djur såsom strutsar giraffer zebror och antiloper, trevligt nära bilarna kom dom!
Seaworld - fish and stuff, kollade en massa shower och åkte i de största nöjesåken (:
The Alamo - historisk plats texas revolution, googla resten
River Walk - hoppade på en båt och åkte en guidad rundtur i centrala (elr där kanalen går) San Antonio. fin stad!

och än en gång får ni nöja er med telefonbilder (: pusssz

 

 

 

 
hotellet till vänster. mys, semi-lyx + att jag hade ett 4pers rum för mig själv hihi

 

 
chillaren till höger

 

mamsen och bebisen :))

 

ett kvarter var fullt med annorlunda museér såsom Ripley's, Guinness världsrekord och Tomb Raider 3D äventyr. synd att vi inte besökte nåt av den. kanske nästa gång

 

16.03.2013 kl. 05:50

öken

sorry har varit lite trög med uppdateringen. venta litee, snart börjar det rulla framåt igen.

xx

16.03.2013 kl. 05:00

spring break

aa så kidsen är out of school för en vecka, önskar att jag också börjat studera med tanke på stereotypiska college life hahaha

de senaste dagarna har inte varit särskilt speciella, jobb, fritid, shopping, fika, sol, blabla.. igår kväll for jag igen till h-town, tror vi fortsatte fira fransyskan men är inte helt säker haha, nya vänner, urkul kväll vid en trvlig pub

idag regnar det lite så inte mycket att göra, tror det blir bowling senare mot kvällen. 

och imorgon;

San Antonio :o :D

10.03.2013 kl. 20:04

let's go to the beach

uuh händelserik helg.

Fredag kväll träffade jag Dani, som är typ den enda aupairen som bor nära mig (so far), men typ 10min avstånd, jevla bra :) vi körde runt Woodlands området och checkade in en trevlig talang tävling och annat randomt
Lördag joinade jag familjen och såg ett par fotbollsmatcher, sedan vidare mot Houston, fika med det tyska gänget, glad att träffa två härliga personer som har ungefär samma musiksmak som mig ^-^
mot kvällen åkte jag vidare till Pearland och Pui, pizza- wii- och margarita-kväll!

hm, jo - jag gjorde ju i princip slut med alkoholen före jag kom till h-town, meen har redan återförenats med den två ggr hahaha gud ja e dålig.

Söndag ännu längre söderut- ända till mexikanska golfen! Galveston är en urhärlig ö (?) som ni kan se på några av bilderna nedan- färgglada hus, mer palmträd än i houston och spring, stranden, och ett litet nöjesfält ovanför vattnet. Tog ett åk på nöjesfältet, strosade runt vid stranden och åt seafood vid en mysig restaurangs terass. härligt!
och på kvällen hann jag ännu träffa Dani och hennes "gäng", galna men härliga tjejer.

Måndagen var jag in charge från morgon till kväll då båda hostföräldrarna reste runt lite, skönt att få ha haft sovmorgon idag :)


bu för vinden.

05.03.2013 kl. 19:40

suburbia

visst, har knappt varit här längre än två veckor, men måste nog säga att jag är glad att det blev Spring (som är ett CDP- intresserade får googla igen) istället för "centrala" Houston, vilket jag i början nästan ville ha då jag tänkte på att jag har 40min bilsträcka dit och oj där finns det ju så mycket mer att göra. Sant det förståss, men visst finns det nåt här också! massa matställen och sport-fields, bowling och rollerskating etc etc. Och med alla träd och gröna gräset är allt så mycket finare än de ställen (sure, 2 ställen hittils men ändå) i Houston jag varit till.
mitt neighborhood är urfint och fastän det är 10min bilfärd till närmaste restaurang eller clubhouse så är ju jag välsignad med en egen bil.

och vad som gör denna "förort" ännu bättre är att det faktiskt finns djur i natur här! fina (och mindre fina) fåglar i träden och vid dammen, ekorrar överallt, lite harar och sist men inte minst- rådjur ^-^ var på kvällslänk en stund sedan och tre stycken rådjur skuttade i rad över vägen. hihi men lite scary när det prasslar i buskarna.

27.02.2013 kl. 05:54

merp

haha, mission impossible: få ungarna i sängs på 30min.
lord give us strength.

 

UPDATE:
äh, fick inte leka Tom Cruise. Barnen gick genast i sängs efter lång bilresa. Men skönt ändå att inte behöva göra nåt.. så vi fortsätter med Academy Awards

25.02.2013 kl. 02:52

gooby pls

25.02.2013 kl. 02:08

BBQJUU Y'ALL

gårdagen i bilder typ. telefonbilder, beklagar, men vissa är med iPhone så smått bättre än med min sony.. anyway,

Houston Livestock Show and Rodeo, googla vetja :) på lördan var det  BBQ Carnival, och finaldagen för world's championship bbq jaja googla ni. Blev inte mycket ätas, bra det, minns inte ens vad jag åt haha, men kött och nåt till.. och d va gått :)
Pui och hennes host-farsa kom och mötte mig vid vårt hemliga gratis parkeringsställe hha, och hon hade med sig en cowboyhatt åt mig också ^-^ hihi, behövde inte känna mig som en total utböling. Hoppade först på några åkattraktioner, åå the gravity and adrealine! awesome, sen sökte vi upp "vårt" tält (Puis host-farsa hade två pass från sin firma - som är en av sponsorerna till ett tält; Brisket Cases, ett gäng bbq-tävlande - så vi fick skippa kön och få gratis mat och dricka!). Senare på kvällen blev basically alla cowboys i dosun och satte sina raggningrepliker i spel, härlig vibe överallt bortsett från några alltför fulla typer, live musik i nästan varje tält, maatin, gratis.. gick med i leken och låtsades att jag var 21 som antagligen alla trodde pga min sponsor-badge (liten sheriff-stjärna ni kan se lite av på bilderna). Synd bara att jag skulle köra hem haha (förlåt men var tvungen att smutta på amerikanska ölen- inget speciellt dock.. belgien fortfarande #1!)


nattbild- hittade hem igen och fick sova underbara 4h. osäker på om hatten var SÅ oproportionell i början av kvällen haha) 


houstoon dålig bild, men bättre det än okoncentrerad bakom ratten


sånhäna små "bars" allover

 
maatin åt vänster, Pui och jag i pariserhjulet åt höger


bästa bandet i vårt tält! 

 
maat och musik - nöjesfält

24.02.2013 kl. 21:24

taking the high way

åå bbq carnival va urkul ^-^ bilder hoppas jag kommer imorgon och kan samtidigt då också säga några ord om kvällen.

hemfärden var också rätt amusing fastän jag satt ensam i bilen. bra radiokanaler i Houston :)

24.02.2013 kl. 08:11

h-town

träffade Minette igår nere i Houston vid ett trevligt sushiställe (en av de 2 finska tjejerna som också aupairar här) :) härligt att få tala lite svenska och finska emellanåt, och urgod sushii! smakade också på nån sorts glass, minns inte vad det var men hade lite annan konsistens + att det var grön té och mangosmak, men gott det också!

Idag har jag planerat att äta lite till, ska söderut igen och träffa Pui vid nån BBQ Carnival (del av hela Houston rodeo grejen ni kan googla om)
hahaha, ska bli feejt (skämta, ska försöka mitt bästa att inte bli, men lite svårt med träning för tillfället för jag har lite snuva bhu.)

Hoppas det blir några bilder från dagen. Har dissat kameran rätt hårt under hela min tid här. Tiny bit sorry, men int egentligen

23.02.2013 kl. 18:31

klicka på inläggsrubriken för att kommentera :)

Valma (21) wants to see the world
gap year
cultural care au pair USA
Vaasa, FIN 

Houston, TX
✈ OC, CA
(LA, CA)
✈ San Jose, CA

2013-2014

Kategorier

Senaste kommentarer

18.08, 03:02LA i bilder av astaa
11.06, 17:10LA i bilder av pisa
31.05, 21:38hallå valma, jorden kallar av sannis
02.04, 15:26la la land av lulz
17.03, 12:42la la land av sannis