4th of july

sista natten i Virginia. har haft en jattetrevlig resa och det ska bli skont att fa komma tillbaka till houston igen!

veckan har gatt ratt sa fort, man-ons var ratt chill, passade barnen lite nu som da, besokte ett par lekparker, museer och sant.

pa torsdagen var det usa:s nationaldag, sa jag akte till downtown Washington, hittade Natascha (som ocksa var pa resa till D.C. med sin hostfamilj!) och hennes nya vanner, tog en titt pa 4th juli -paraden, strosade omkring ratt randomt, drack & at.. sen samlades alla (kommer inte pa nagot vettingt antal med tuuuusentals manniskor) i narheten av washington-monumentet och sag pa det maktiga fyrverkeriet! helt underbart med alla manniskor och musiken :)) hemfarden spenderades i en overbelastad metro. inte sa trangt som jag trott iaf, och att trangas mellan tva heta floridakillar ar val inget att klaga pa hahahah.

sista dagen har har varit lang, tidig vackning och avfard mot mount Vernon dar george och hilary washington hade sin herrgard. lite stundars-aktigt egentligen. favoriter? washingtons lilla grona matsal och hans lostander (hoho)

06.07.2013 kl. 06:35

tilulii

chillar i Virginia hos hostkidsens morforaldrar (jaja amerikansk tagnentbord, jag fixar svenska bokstaverna senare, undertiden far ni trana hjarnan hihi) sa vi kom hit pa fredag.. chillade for det mesta. pa lordan var vi till bibban och nan market square, forsokte skypa utan att stora de andra som laste flitigt haha, och sa kopte vi forutom basic frukt och gront en liten krabba ocksa (: smaka som krafta.

idag har vi varit i Washington, strosade runt mirror pool och sag vita huset, washington monumentet, the capitol, veterans memorials etc. fick lite besok av regn men vi hade paraplyn (: sen besokte vi ocksa Smithsonian Folklife Festival, kulturstuff ya know - mat, musik, hantverk, interaktiva grejer. sen borjade barnen bli krany av allt gaende sa de akte hem och jag lamnade kvar downtown for att utforska lite till. fortsatte checka in festivalen, gick till nagra museer och akte sedan tillbaka till Virginia med metron (: kulkul!

snart blir det maat, sen vet jag inte vad (; och bilder laddar jag upp da jag ar tillbaka i texas.

pusshej

01.07.2013 kl. 00:27

EDC Chicago 2013

godmorgon finland och alla andra nära den tidszonen (: själv borde jag gått till sängs flera timmar sedan men jag vill uppdatera bloggen för er lite förrän jag tar emot den andra händelserika helgen (FPSF hela helgen!)

så för er som inte redan vet, så flög jag upp till the windy city Chicago förra torsdagen, mötte upp med min vän Johnathan och fortsatte resan till Electric Daisy Carnivals campingområde - vi talar nu om ett av de största edm festivalerna i usa, och den första edc-festivalen som även ordnat camping!
förväntningarna hölls rätt låga pga att vi inte kände till nån annan på festivalen och vädret var rätt kyligt. men oj jävlar så lycklig jag är att jag for! träffade ett gäng underbara människor som jag fortsatte campingen med för resten av festivalen, helt otroligt härliga nya vänner! och själva festivalen var asdfgdfsdsfd det går inte ens att beskriva! musiken, människorna, atmosfären, allt.
MIND. BLOWN.
och nu får jag lida av post-festival blues. allt är så himla lame just nu haha, önskar att jag kunde få uppleva helgen igen och igen och om igen.
men allt har sitt slut. så på måndagen (memorial day) åkte gänget (#TeamNoSleep haha) och käkade äkta chicago-style pizza (otroligt gott efter dålig festival-diet) innan det var dags att säga hejdå. själv fortsatte jag med min nya underbara rave-familj till deras hotell (för de fick njuta av chicago ända tills torsdag) och tog en runda till stans nattliv förrän mitt 5am flyg tog mig tillbaka till texas-värmen.
återigen till jobb tisdag eftermiddag, och inte mycket annat än jobb har jag spenderat mina dagar med för resten av veckan. nu får jag pausa igen  och njuta av mer underbar musik :) !

slänger upp en del bilder från den oförglömliga helgen (några som jag lånat av fb-vänner) och önskar er alla en trevlig helg.

all musik jag hörde under helgen var amazinggg, men gareth är en av de artister som hade ett otroligt bra set! kan fortfarande inte fatta att jag var där :o :D iiihhihi


 

 

blahh. saknaden är stor.

01.06.2013 kl. 10:16

just do it.

24.04.2013 kl. 07:08

San Antonio

heeej kära vänner!
är tillbaka i Spring, men spring break har vi fortfarande (för jag räknar med veckoslutet).
Tog som sagt en liten roadtrip med familjen till San Antonio för tre dagar, besökte bl.a.

Natural Bridge Caverns - med andra ord kröp vi ner närmare underjorden och skådade mäktiga grottbildningar och shitloads med bat guano (ehe- see what i did there?)
Natural Bridge Wildlife Ranch (african safari - texas style) - körde runt bland djur såsom strutsar giraffer zebror och antiloper, trevligt nära bilarna kom dom!
Seaworld - fish and stuff, kollade en massa shower och åkte i de största nöjesåken (:
The Alamo - historisk plats texas revolution, googla resten
River Walk - hoppade på en båt och åkte en guidad rundtur i centrala (elr där kanalen går) San Antonio. fin stad!

och än en gång får ni nöja er med telefonbilder (: pusssz

 

 

 

 
hotellet till vänster. mys, semi-lyx + att jag hade ett 4pers rum för mig själv hihi

 

 
chillaren till höger

 

mamsen och bebisen :))

 

ett kvarter var fullt med annorlunda museér såsom Ripley's, Guinness världsrekord och Tomb Raider 3D äventyr. synd att vi inte besökte nåt av den. kanske nästa gång

 

16.03.2013 kl. 05:50

let's go to the beach

uuh händelserik helg.

Fredag kväll träffade jag Dani, som är typ den enda aupairen som bor nära mig (so far), men typ 10min avstånd, jevla bra :) vi körde runt Woodlands området och checkade in en trevlig talang tävling och annat randomt
Lördag joinade jag familjen och såg ett par fotbollsmatcher, sedan vidare mot Houston, fika med det tyska gänget, glad att träffa två härliga personer som har ungefär samma musiksmak som mig ^-^
mot kvällen åkte jag vidare till Pearland och Pui, pizza- wii- och margarita-kväll!

hm, jo - jag gjorde ju i princip slut med alkoholen före jag kom till h-town, meen har redan återförenats med den två ggr hahaha gud ja e dålig.

Söndag ännu längre söderut- ända till mexikanska golfen! Galveston är en urhärlig ö (?) som ni kan se på några av bilderna nedan- färgglada hus, mer palmträd än i houston och spring, stranden, och ett litet nöjesfält ovanför vattnet. Tog ett åk på nöjesfältet, strosade runt vid stranden och åt seafood vid en mysig restaurangs terass. härligt!
och på kvällen hann jag ännu träffa Dani och hennes "gäng", galna men härliga tjejer.

Måndagen var jag in charge från morgon till kväll då båda hostföräldrarna reste runt lite, skönt att få ha haft sovmorgon idag :)


bu för vinden.

05.03.2013 kl. 19:40

NYC

så innan jag börjar skriva om veckan ska jag slänga upp några bilder jag lyckades ta.
få bilder blev det för att jag hellre ville se allt genom mina egna ögon och kompaktkameran kombinerat med bussguidning och mörker fick mig att må dåligt.

le suomalaiset. sista lagliga vinglaset, 8amen del av St. John's Uni (aupairskolan)


Strawberry Fields vid Central Park.vy från Rockefeller, rosa Empire State byggnad dagen till ära :)

bla bla stället alla borde känna igen

desigual's söta hörnhejdåbild av lower manhattan. ses snart!

17.02.2013 kl. 04:20

klicka på inläggsrubriken för att kommentera :)

Valma (21) wants to see the world
gap year
cultural care au pair USA
Vaasa, FIN 

Houston, TX
✈ OC, CA
(LA, CA)
✈ San Jose, CA

2013-2014

Kategorier

Senaste kommentarer

18.08, 03:02LA i bilder av astaa
11.06, 17:10LA i bilder av pisa
31.05, 21:38hallå valma, jorden kallar av sannis
02.04, 15:26la la land av lulz
17.03, 12:42la la land av sannis